La punció seca serveix per millorar el tractament del dolor Muscular o Miosfascial, causat per problemes posturals o per moviments repetitius tant en l’activitat l’aboral com en l’activitat esportiva. Contractures en els trapezis ( dolor d’esquena, espatlla, cefalees), dolor de quàdriceps, isquiotibials…

Valorant els punts gallet (banda tensa dins del múscul esquelètic associada a un nòdul palpable i hipersensible), s’introdueix una agulla d’acupuntura, fent que el múscul es relaxi i desapareguin els símptomes com el dolor local o irradiat.

Els punts gallets poden estar actius i donar símptomes o poden estar latents i passar desapercebuts. Ara bé, en ambdós casos els haurem de tractar amb tècniques conservadores i/o amb tècniques invasives.

Amb la punció seca superficial no toquem directament el PG. Amb l’agulla, punxem el teixit que envolta el PG i s’activen uns mecanismes per disminuir el dolor. El PG no es desfà i no provoquem espasme local.

Amb la punció seca profunda travessem el PG provocant una resposta d’espasme local que destrueix el PG. El dolor post-punció pot durar unes 24-48 hores però la millora del dolor miofascial és tant important que al pacient li compensa sobradament el dolor de la punció.